Algemeen

Zürich

Een korte vakantie naar Zurich is populair.
Daarom vertellen wij over wat je kan doen tijdens een stedentrip Zurich.

Is Zürich leuk?

Zürich is een levendige stad en een perfecte plek voor liefhebbers van buiten drinken en eten. Het grote aantal terrassen, bars en restaurants in de stad heeft het tot een internationale hotspot voor vrije tijd gemaakt.

Er zijn veel leuke straatjes die je kunt verkennen! Dit maakt Zurich echt een leuke stad.
Maar je kan ook zeker genieten van de grote winkelstraten met dure winkels.
Erg leuk is de rivier die door het hart van onze stad kronkelt. Erg gezellig en een goede plek om mensen te kijken.

Is Zürich veilig?

In vergelijking met de meeste andere Zwitserse steden is Zürich ook een veilige stad.
Pas wel op voor dieven en zakkenrollers als je op reis gaat. Houd je portemonnee uit het zicht en verborgen op een veilige plek zoals een geldriem of het kleine heuptasje.

Is Zürich duur?

Zürich is één van de duurste steden van Europa. Als je geld wilt besparen in Zürich, moet je ofwel vertrouwen op een slaapzaal in een hostel of appartement.Als je goedkope accommodatie wilt, is Zwitserland niet het juiste land om te bezoeken. De prijs van een bed in een jeugdherberg in Zürich is inmiddels bijna gelijk aan die van een hotelkamer in een gemiddeld Nederlands hotel.

Zürich is een unieke stad

De sprookjesachtige stad Zürich ligt aan de oevers van zowel een rivier als een meer, met de besneeuwde Zwitserse Alpen op de achtergrond. Schone geplaveide straten omhelzen een heuvelachtig terrein, en middeleeuwse kerktorens reiken hemelwaarts. Ondanks zijn reputatie als centrum van het ouderwetse internationale bankwezen en hoofdstad van de beste chocolade lekkernijen, is Zürich ook een zeer moderne stad die ervoor kiest in een rustig tempo door het leven te kronkelen. Reizigers die een authentieke ervaring wensen, moeten ernaar streven hetzelfde te doen.

Het ontstaan van Zürich

Ulrich Zwingli kwam om te proselitiseren. James Joyce kwam om “Ulysses” te schrijven. Bankiers kwamen om geld te verdienen. Dadaïsten kwamen bijeen in Zürich’s Cabaret Voltaire om kunst te veranderen of te ruïneren, afhankelijk van je standpunt.

Een stedentrip naar Zürich

Jouw stedentrip Zurich  zal gevuld zijn met: chocolade, de gegrilde worstjes, de plaatselijk verbouwde wijnen, de verbazingwekkende musea, de middeleeuwse architectuur, het extravagante winkelen, de adembenemende vergezichten en het schone, heldere water van het Meer van Zürich.

Je kunt één tot drie dagen in Zürich doorbrengen voor je naar de omliggende skipistes gaat of doorreist naar Genève.

3 Beste dingen om te doen in Zürich

Zürich kan bogen op het dadaïsme, meer dan 100 kunstgalerieën, verschillende gerenommeerde musea (zoals het Kunstmuseum en het Zwitsers Nationaal Museum) en wereldberoemde architectuur, zowel oude als nieuwe. Maar voor wie geen kunstliefhebber is, biedt Zürich ook een aantal actieve bezigheden die variëren van zwemmen in het schone Meer van Zürich (in de warme maanden) tot wandelen op de nabijgelegen berg Uetliberg.

Voor een meer ontspannen tempo is er Lindenhof. Tot de plaatselijke historische schatten behoren de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Oude Stad en de Grote Minster. En een bezoek aan Zürich zou niet compleet zijn zonder een kijkje te nemen in de haute-couture winkels langs de Bahnhofstrasse en de verscheidenheid aan dieren die in Zoo Zürich gehuisvest zijn.

1. Meer van Zürich (Zurichsee)

Tegen het lager gelegen Meer van Zürich ligt een wirwar van parken en tuinen, gezamenlijk bekend als de meerpromenade, die een schilderachtige plek vormen om een middag door te brengen. En bij warm weer is het meer bezaaid met boten, terwijl de oevers gevuld zijn met picknickers en zonaanbidders. Als je een jogger bent, is het gebied ook een van de favoriete plaatsen van Zurchers om de grond te stampen.

Zürich

Voor enkele van de mooiste uitzichten op Zürich en de nabijgelegen Alpen raden reizigers aan een boottochtje over het meer te maken. Boottochten van anderhalf uur zijn het hele jaar door beschikbaar en zijn gratis voor houders van een Zürich Card.

Om bij de promenade van het Meer van Zürich te komen, die in Kreis 2 ligt, kunnen bezoekers een bus nr. 161, 165 of N15 nemen of een van de verschillende trein- of tramlijnen naar station Billoweg of Wollishofen, die ongeveer een blok van de waterkant liggen. Tientallen winkels en restaurants zijn te vinden bij de oevers van het Meer van Zürich, evenals een beperkte hoeveelheid parkeergelegenheid op straat. Het meer en de promenade zijn 24 uur per dag gratis toegankelijk. Bezoek de website van Zwitserland Toerisme om meer te weten te komen over het meer en de rondleidingen.

2. Uetliberg berg

De Uetliberg, die een indrukwekkende 2.858 voet boven de zeespiegel uitsteekt, biedt enkele van de beste uitzichten over Zürich en de omringende Alpen. Eenmaal op de top vinden reizigers er meerdere paden om te wandelen, fietsen en sleeën. Paragliden op de top van de berg is een ander populair tijdverdrijf hier.

Zürich

Hoewel de reis van en naar deze plaatselijke attractie je ongeveer een uur kost, zijn bezoekers lovend over het schitterende uitzicht en de voortreffelijke wandelpaden van de Uetliberg. Voor een leerzame draai aan je doorsnee wandeling neem je het Pad der Planeten op de berg, dat ontworpen is om de afmetingen van en afstanden tussen de planeten van het zonnestelsel na te bootsen. Het pad strekt zich uit tussen de Uetliberg en de Felsenegg bergen en duurt ongeveer twee uur om te voltooien.

De gemakkelijkste en handigste manier om op de Uetliberg te komen, die minder dan 5 mijl ten zuidwesten van het stadscentrum ligt, is met de trein (auto’s zijn op de berg niet toegestaan).

Vanaf station Hauptbahnhof vertrekt op weekdagen om de 30 minuten een rechtstreekse trein, in het weekend om de 20 minuten. Treinkaartjes voor een retourtje kosten 17,20 Zwitserse frank (ongeveer $ 18) voor volwassenen en 8,60 frank (ongeveer $ 9) voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

Treinreizen is gratis voor bezoekers met Zürich Cards. Behalve de buitenactiviteiten op de berg, vinden reizigers ter plaatse toiletten, een restaurant en een hotel. De berg zelf is 24 uur per dag gratis te bezoeken. Meer informatie over de voorzieningen van Uetliberg vind je op de website van de berg.

3. Oude stad (Altstadt)

De Oude Stad van Zürich is het historische deel van de stad – en met historisch bedoelen we middeleeuws. Kronkelige geplaveide steegjes lopen langs typische bezienswaardigheden van Zürich zoals de Grote Minster. Je vindt er ook verschillende veelgeprezen musea – zoals het Zwitsers Nationaal Museum en het Kunstmuseum – en hotels in en rond de wijk.

Zürich

Hoewel alle gebouwen van de wijk het bewonderen waard zijn, moet je bij een bezoek aan de Oude Stad zeker een kijkje nemen bij de Muhlesteg Voetbrug. Deze brug, die beroemd is om zijn reeks liefdesslotjes, wordt sterk aanbevolen door eerdere reizigers. Maar wie met kinderen reist kan beter overdag een bezoek overwegen. Old Town heeft de grootste concentratie nachtclubs in Zwitserland, die tot leven komen als de zon ondergaat.

De Oude Stad bereiken is een makkie dankzij het tramsysteem van de stad. Verspreid over de hele Oude Stad vind je meerdere tramstations, waaronder de stations Neumarkt en Centraal. Ook bus nrs. 31 en 33 maken hier meerdere haltes. Hoewel het gebied zelf gratis te bezoeken is, zijn er kosten verbonden aan aankopen in de winkels, bars en restaurants van de Oude Stad. Aanvullende informatie over de Oude Stad is te vinden op de website van Zwitserland Toerisme. Een stedentrip naar Zurich is meer dan de moeite waard.

Ook interessant