Algemeen

Coronamaatregelen Zwitserland en vakantie

De coronamaatregelen in Zwitserland hebben een grote impact gehad op de vakantieplannen van vele reizigers. Het land heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de veiligheid van zowel de inwoners als de bezoekers te waarborgen.

Reisbeperkingen

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft Zwitserland verschillende reisbeperkingen opgelegd. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

 • Reizigers uit landen met een hoog risico moeten bij aankomst een negatieve PCR-test tonen die niet ouder is dan 72 uur.
 • Personen die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten bij aankomst in quarantaine gaan voor een periode van 10 dagen.
 • Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, hoeven geen quarantaine te ondergaan, maar moeten wel een bewijs van vaccinatie kunnen tonen.
 • Er kunnen ook specifieke reisbeperkingen gelden voor bepaalde regio’s of landen, afhankelijk van de epidemiologische situatie.

Maatregelen in het openbaar

Naast de reisbeperkingen heeft Zwitserland ook maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in het openbaar te beperken. Enkele van deze maatregelen zijn:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer en in openbare binnenruimtes.
 • Er geldt een maximumaantal personen voor bijeenkomsten en evenementen.
 • Restaurants en bars hebben beperkte openingstijden en er gelden regels voor de afstand tussen de tafels.
 • Winkels en supermarkten hebben hygiënemaatregelen getroffen, zoals het verplicht stellen van het dragen van een mondmasker en het aanbieden van desinfectiemiddelen.

Impact op de vakantieplannen

De coronamaatregelen in Zwitserland hebben een grote impact gehad op de vakantieplannen van vele reizigers. Veel mensen hebben hun reis moeten annuleren of aanpassen vanwege de beperkingen en onzekerheden rondom het virus. Hierdoor zijn er ook veel geannuleerde boekingen en verliezen voor de toeristische sector in Zwitserland.

Daarnaast hebben de maatregelen ook invloed gehad op de beleving van de vakantie. Het dragen van een mondmasker en de beperkingen in bijvoorbeeld restaurants en bars kunnen de vakantie-ervaring veranderen. Toch hebben veel reizigers begrip getoond voor de maatregelen en hebben zij zich hieraan gehouden om de veiligheid van zichzelf en anderen te waarborgen.

Advies voor reizigers

Als je van plan bent om naar Zwitserland te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende coronamaatregelen. Hieronder volgen enkele tips voor reizigers:

 • Controleer regelmatig de reisadviezen en maatregelen van zowel je eigen land als Zwitserland.
 • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de vereiste documenten, zoals een negatieve PCR-test of bewijs van vaccinatie.
 • Houd rekening met eventuele quarantainevereisten bij aankomst in Zwitserland.
 • Neem de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een mondmasker en het regelmatig wassen van je handen.
 • Informeer jezelf over de specifieke maatregelen die gelden in de regio’s die je wilt bezoeken.

Door op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen en je hieraan te houden, kun je veilig en verantwoord genieten van je vakantie in Zwitserland.

Ook interessant